Żywność ekologiczna pozbawiona jest mnóstwa dodatków, które są dozwolone w żywności konwencjonalnej. Oba rodzaje różnią się od siebie m.in. metodą wytwarzania składników.
Ciągle mnóstwo konsumentów średniozamożnych, którzy często mają kredyty hipoteczne, boi się konsumować, gdyż płaci teraz o wiele wyższe raty kredytowe związane z kredytami hipotecznymi i ciągle nie widzi jeszcze jasnej perspektywy obniżki stóp procentowych. Więc wydaje mi się, że o ile teoretycznie nasze zarobki wyprzedzają inflację, ludzie są ostrożni z konsumpcją m.in. ze względu na ciągle trwającą wojnę rosyjsko-ukraińską oraz wysokie stopy procentowe
mówi Sylwester Strużyna, Prezes Zarządu, Bio Planet SA
W materiale informacje dotyczące:
- zdrowej żywności,
- żywności ekologicznej,
- kondycji branży spożywczej,
- marnowania żywności,
- kondycji Bio Planet,
- modelu biznesowego,
- eksportu i importu,
- certyfikowanej żywności.
Artykuł Strużyna (Bio Planet): Optymizm konsumentów jest ciągle jeszcze niewystarczający pochodzi z serwisu Inwestycje.pl.